• background
    Elite Gaz Teknolojileri
    Söz Verdik!
  • background
    Memnuniyetiniz Önceliğimiz...
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.
    Quibusdam provident facere deserunt porro repellendus consectetur delectus. Fugiat nihil corporis unde quis quibusdam temporibus vel neque, veniam maiores porro delectus, pariatur.

Ürün ve Hizmetlerimiz

Baca Gazı Ölçüm Kalibrasyon Gazları

Baca gazı ölçümleri ile kazanların yanma verimliliğini ölçerek yanmanın kaliteli olup olmadığı ve yakıtın iyi oranda tüketip tüketilmediği verileri elde edilir. Yanma verimliliği kontrolü, yakıt tasarrufu, emisyon oranında azalma ve bu sayede ekonomik tasarruf sağlar.
Baca gazları ölçümlerinde dikkate alınan bileşenler aşağıdadır ve firmamız tarafından bu bileşimlerle istenen karışımlar hazırlanmaktadır:


  • Oksijen (O2) : Yakıt cinsine ve hava fazlalık katsayısına bağlı olarak, Karbon Monoksit oluşumuna neden olmayacak şekilde, baca gazları içerisinde oksijen oranının mümkün olduğunca düşük olması istenmektedir. Doğalgazda %2-3, sıvı yakıtta %3-4, katı yakıtta %5-6 oksijen oranı baca gazı analizleri için ideal değerler olarak kabul edilmektedir.
  • Karbon Dioksit (CO2) : Yakıt cinsine bağlı olarak Karbon Dioksitin baca gazları içerisinde yüksek oranda bulunması tercih nedeni olmaktadır. Doğalgazda %11, sıvı yakıtta %14, katı yakıtta %14 Karbon Dioksit değerleri baca gazı analizleri için uygun mertebeler olarak kabul edilmektedir.
  • Karbon Monoksit (CO) : Neden olduğu enerji kaybı ve islilik sonucu kirlenme nedeniyle Karbon Monoksit, baca gazları içerisinde arzu edilmemekte ve emisyon kabul edilmektedir. Baca gazı analizlerinde Karbon Monoksit miktarı 100 ppm değerine kadar normal kabul edilebilmektedir.
  • Kükürt Dioksit (SO2) : Yakıt içerisindeki kükürtün yanmasıyla ortaya çıkan Kükürt Dioksit, çevre için tehlikeli emisyonların başında kabul edilmektedir. Baca gazlarında Kükürt Dioksit değerleri 150-200 ppm değerlerinde olabilmektedir.
  • Azot oksitler (NOx) : Yakıt cinsine bağlı olarak, ocağa verilen havanın fazlalık katsayısı ile ocak dizaynından kaynaklanan nedenlerle oluşan azot oksitler, çevre açısından emisyon kabul edilmektedir.